Omgeving

OMGEVING

Ohé en Laak (Limburgs: Genoea en Laak) is een klein, idyllisch dorp waar rondom, als gevolg van zand- en grindafgravingen, verschillende plassen zijn ontstaan, de Maasplassen. De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen. Wat bijna niemand weet is dat de Maasplassen met een oppervlakte van ruim 3000 hectare, bovendien het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland is. Deze worden intensief gebruikt voor waterrecreatie.

Ohé en Laak ligt samen met Stevensweert op het Eiland in de Maas, een (voormalig) eiland tussen twee rivierarmen van de Maas, vlak ten westen van het stadje Echt op een hoogte van ongeveer 26 meter. De hoofdstroom van de Maas vormt hier de natuurlijke grens met België en wordt daarom ook wel de Grensmaas genoemd. De andere arm is de Oude Maas.

Op diverse plaatsen in Midden-Limburg kun je met pontjes en veren van de ene oever naar de andere oever van de Maas oversteken.

Er is een autoveer tussen Kessel en Reuver, waar uiteraard ook fietsers en voetgangers gebruik van kunnen maken. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen speciale fietsveren en voetveren.

Waterrecreatie watersport maasplassen

Onze Bed & Breakfast is de ideale uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen! Winkelen en cultuur in Roermond of Maastricht, fietsen en wandelen in de Maasvallei of het Leudal. Er zijn altijd leuke en gezellige activiteiten te beleven in de omgeving. Fietsen verhuur, vraag naar de mogelijkheden.

Bent u een liefhebber van muziek? Denk dan ook aan onze B&B voor het reserveren van uw kamer tijdens een van de festivals hier in de buurt, bijvoorbeeld Bospop (Weert), Pinkpop (Landgraaf) of Bastionfestival in Kinrooi (België).