Cultuursnuiven

Cultuursnuiven

In de directe omgeving treft u monumentale steden aan die de moeite waard zijn, ontdek de culturele rijkdom.

 

Maastricht

Met de auto 35 km

Vanaf Echt met de trein 35 minuten

Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht…

Maastricht ervaar je natuurlijk het beste met een local. Ga op pad met iemand die de stad door en door kent. Maak de mooiste foto’s van bekende, historische panden óf ontdek plekjes waarvan je het bestaan niet kende. Er is voor elk wat wils, 7 dagen in de week, check de link voor een rondleiding.

Bezoek Maastricht

 

Thorn

Met de auto 15 km

Op de fiets met het fietspontje 8 km

Het ‘witte stadje’ Thorn was vroeger een mini vorstendom. Tegenwoordig is het een gastvrij stadje voor bezoekers uit de hele wereld. Thorn staat bekend om haar markante witgeschilderde huizen en monumentale panden. De Abdijkerk torent overal bovenuit. Via de typische straten en steegjes van maaskeien in het historische centrum  kom je bij gezellige terrasjes. Voor streekspecialiteiten op je bord én in je glas. In Thorn worden al je zintuigen verwend.

Elke derde zondag van de maand kun je deelnemen aan een themawandeling onder leiding van een VVV-gids. Daarnaast zijn er het hele jaar door, rondleidingen voor groepen mogelijk. Ook zijn er vanuit Thorn rondvaarten door het prachtige Maasplassengebied.

Thorn witte stadje Midden Limburg

VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG THORN

 

Roermond

Met de auto 15  minuten rijden

Op de fiets 17 km

De sfeervolle, historische binnenstad van Roermond is een absolute aanrader. Je kunt hier heerlijk winkelen en flaneren. Een omvangrijk winkel- en horeca-aanbod is geconcentreerd rondom een aantal fraaie pleinen en langs de Roerkade. De grote winkelketens worden afgewisseld met kleine speciaalzaakjes.

Designer Outlet Roermond is het grootste Outlet Center van de Benelux en Duitsland. Het biedt mode en lifestyle van meer dan 200 internationale designermerken en deze ook nog met flinke kortingen. Geniet in een ontspannen shoppingsfeer van meer dan 150 shops en slenter heerlijk over onze stijlvolle shoppingboulevards. Je kunt er goedkoop en gemakkelijk parkeren en het ligt op slechts 3 minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad van Roermond.

Het Designer Outlet Roermond, het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard zijn 363 dagen per jaar geopend. Alleen 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Bijna alle winkels in de binnenstad van Roermond zijn elke zondag geopend.

(Winkelen en flaneren in de gemeente Roermond )

 

(Kerststad) Valkenburg

Met de auto 30 minuten rijden

Van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022 barst Kerststad Valkenburg weer los!

Kerststad Valkenburg mag zich één van de 10 beste kerstmarkten in Europa noemen en dé beste van Nederland! Kerststad Valkenburg behaalde een mooie 9e plek in de ‘European Best Christmas Market 2020’ competitie en liet hierbij steden als Trier, Praag, Amiens en Keulen achter zich.

Kerst is de meest gezellige tijd van het jaar, die eigenlijk nooit voorbij zou moeten gaan. Daarom is het in Kerststad Valkenburg maar liefst 52 dagen kerst. Het hele stadje is in kerstsferen gehuld voor dat onvervalste kerstgevoel en er is zoveel te doen! Bezoek de beste kerstbestemming van Europa en laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen en laat je verrassen door de absolute publieksfavoriet: de kerstparade.

( Kerststad Valkenburg )

 

Maaseik (België)

Met de auto 10 km

Op de fiets met het fietspontje 6 km

Maaseik telt heel wat boeiende musea. Zoals de schatkamer met de Codex Eyckensis, het oudste evangelieboek van de Benelux. Het Regionaal Archeologisch Museum geeft het leven van de mens weer in en rond Maaseik – van de bronstijd tot de middeleeuwen. Ook het John Selbach-museum en de oudste privéapotheek van Vlaanderen zijn een bezoek meer dan waard.