Wandelen

Wandelen

Midden-Limburg biedt een breed scala aan kant en klare wandelroutes. Deze routes leiden je door typische Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen of door natuurgebieden en Nationale Parken. Ook zijn er diverse thema-routes.

Daarnaast is dit deel van Limburg rijk aan cultureel erfgoed. De diversiteit biedt voor elk wat wils. Via de wandelknooppunten kom je langs vele interessante cultuurhistorische objecten, zoals monumentale boerderijen, goed onderhouden kastelen, mooie kerken, bijzondere molens en op kleine kerkjes lijkende kapellen.

De wandelroute Stevensweert en de Oude Maas loopt door een landschap dat relatief zeldzaam is (het landschap van het Maasdal). Tussen Ohé en Laak en Stevensweert is het oorspronkelijke landschap nog zichtbaar.

Wandelen midden Limburg

Wandelen op het eiland in de Maas

 

HAP & STAP wandelroute

Heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur en cultuur op het Eiland in de Maas: Stevensweert en Ohé en Laak met onderweg drie culinaire stops. De trip is inclusief drie vouchers die u naar eigen keuze kunt inleveren bij In ’t Brookx, de Veldpoart, Laaker Boereies of de Maaspoort.

De route van 13 km kan gelopen worden van april t/m juni: dinsdag t/m zondag tussen 11.00-19.00 uur, juli en augustus dagelijks tussen 11.00-19.00 uur, september t/m maart: dinsdag t/m zondag tussen 11.00-18.00 uur.

NB! Hou rekening met de openingstijden van de deelnemende horecalocaties: In ’t Brookx is gesloten op dinsdag, de Maaspoort op woensdag en de Veldpoart op maandag. Laaker Boereies is alleen geopend van woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 21.00 uur.

De route is te koop bij VVV in Stevensweert, Thorn en Roermond of via de webshop.